Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@12:24:43 GMT

خانه های تاریخی تبریز

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۳۴۹۵

خانه های تاریخی تبریز

آفتاب‌‌نیوز :

اگر شما هم ازآن‌دسته افراد علاقه‌مند به تاریخ و بناهای جذاب برجامانده از سلسله‌های پادشاهان قدیم هستید، احتمالا نام خانه‌های تاریخی را شنیده‌اید. بخش مهمی از میراث تاریخی هر سرزمین، خانه‌های تاریخی آن است. خانه‌هایی که با معماری مخصوص دوران خود و حفظ حال‌وهوای زمان‌شان، گویی همین حالا از ماشین زمان آمده‌اند تا گوشه‌وکنار جامانده از تاریخ را به ما نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه‌هایی که اغلب متعلق به افراد مشهور دوران خود بوده و همان‌طور دست‌نخورده مانده‌اند.

این خانه‌ها میان ساخت‌وساز شهری عصر کنونی مانند نگینی می‌درخشند و با جزئیات بی‌نظیر خود که از روزگاران دور به‌یادگار دارند، ما را مبهوت جذابیت خود کنند. منازل تاریخی در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران به‌چشم‌ می‌خورند. خانه‌هایی متعلق به بزرگان شهر که اکنون برای بازدید مردم خود را به‌نمایش می‌گذارند. یکی‌از مهم‌ترین شهرهای تاریخی که چندصد خانه تاریخی را دربرمی‌گیرد شهر باستانی و زیبای تبریز است. اگر علاقه‌مند به تماشای خانه های تاریخی تبریز هستید، می‌توانید با رزرو هتل تبریز قبل از سفر، محل اقامتی نزدیک به خانه های تاریخی مشهور این شهر انتخاب کنید تا به‌راحتی از تماشای جاذبه‌های گردشگری تبریز بهره‌مند شوید. درادامه قصد داریم به معرفی خانه های تاریخی تبریز بپردازیم.

تبریز، شهر فرازونشیب‌ها

تبریز شهری که در ادوار مختلف تاریخ نقش مهمی را در اجرای سیاست و حکومت پادشاهان ایفا کرده با ویرانی‌های مختلف طبیعی و غیرطبیعی زیادی روبرو بوده است. پس‌ از هر خرابی که شهر را به ویرانه تبدیل کرده، تبریز باز هم غبار فتنه دوران را از تن تکانده و به‌سمت آبادانی، حرکت خود را ادامه داده‌ است. تور تبریز شما را در سفر به شهر تاریخی و پرجاذبه تبریز همراهی می‌کند. تبریز شهری واقع‌در شرق و جنوب‌شرقی جلگه‌ای با همین نام در شمال‌غربی کشور ایران قرار دارد. شهر تبریز ازنظر جمعیت رده چهارم و ازلحاظ مساحت رتبه سوم را بین کلان‌شهرهای ایران کسب کرده ‌است. البته در دورانی از عصر صفویه هم تبریز لقب پنجمین شهر بزرگ جهان را ازآن خود کرد. در دوران‌های مختلف تاریخی، این شهر پهناور فرازونشیب‌های زیادی را تجربه کرده و می‌توان گفت در دوران ایلخانان بر بلندای شکوه و عظمت ایستاد. شاید با گذشت زمان و روی‌کار آمدن برخی سلسله‌ها، پادشاهان توجه کمتری به این شهر نشان دادند؛ ولی در دوران قاجار دوباره به رونق و جلال خود بازگشت.

اگر قصد سفر به شیراز دارید بخوانید: درباره هتل چمران شیراز بیشتر بدانید

تبریز از لحاظ خانه‌های تاریخی دومین شهر ایران است. خوب است بدانید که در آغاز دوره قاجار زمین‌لرزه‌ای هولناک شهر تبریز را ویران و اکثر خانه‌ها را به تلی از خاک تبدیل کرد. همه خانه‌های تاریخی تبریز که اکنون برجای مانده به‌جز چند بنای محکم که پس از این حادثه تلخ پابرجا ماندند مانند بازار تبریز، ارک علیشاه، مسجد جامع، مسجد کبود و... برای دوران پس از این زلزله و زمان حکومت قاجار است. با رزرو هتل تبریز خاطره‌ای به‌یادماندنی از بازدید خانه‌های تاریخی را همراه با اقامتی راحت تجربه کنید. درادامه این مطلب معروف‌ترین خانه های تاریخی تبریز را به شما معرفی می‌کنیم.

خانه مشروطه

کم‌تر کسی است که پس از دیدن خانه های تاریخی تبریز خانه مشروطه را از یاد ببرد. خانه مشروطه دراصل خانه یکی از تجار بازار تبریز به‌نام حاج مهدی کوزه کنانی بوده که که در سال 1247 ساختش را به دستان هنرمند حاج ولی معمار تبریزی سپرد. حاج ولی معمار این بنا را با بیش‌از 1000 مترمربع زیربنا و در دو طبقه به‌سبک معماری دوره خود یعنی قاجار ساخت. دست سرنوشت خانه حاج مهدی را با تاریخ دوران مشروطه پیوند زد. این تاجر بزرگ از حامیان مالی انقلاب مشروطه بود و وقتی مجلس را به‌توپ بستند، خانه خود را به محلی برای برگزاری جلسات سران مشروطه ازجمله ستارخان و باقرخان تبدیل کرد. ازاین‌رو این بنای زیبا را با منبت‌کاری‌ها، نورگیرها و... که همگی یادآور سبک‌وسیاق معماری قاجار هستند، خانه مشروطه نامیدند. در سال 57 خانه مشروطه را به موزه مشروطه تبدیل کردند تا با نمایش وسایل شخصی رهبران این جنبش مانند اسلحه کمری ستارخان، رشادت‌ها و فداکاری‌های مردم برای حفظ انقلاب مشروطه را به آیندگان نشان دهند.

خانه حیدرزاده

با رفتن به محله قدیمی مقصودیه با یک تیر چند نشان می‌زنید. در گوشه‌وکنار این محله خانه‌های تاریخی به حیات خود ادامه می‌دهند. با رزرو هتل تبریز نزدیک این محل می‌توانید از خانه‌های تاریخی زیادی بازدید کنید. یکی از این منازل، خانه حیدر زاده است که همسایگی آن چند خانه تاریخی معروف دیگر مانندخانه قدکی و خانه گنجه‌ای‌زاده به‌چشم‌ می‌خورد. حاج حبیب لک معمار این عمارت دو طبقه با مساحتی حدود 900 مترمربع بوده ‌است. نقشه خانه دو حیاط اندرونی و بیرونی دارد که عمارت دو طبقه آن‌ دو را به‌هم متصل می‌کند. خانه حیدرزاده هم با قدمتی حدود 130 سال به دوران قاجار تعلق دارد. شیشه‌های رنگی، پنجره‌های چوبی، حوض و فواره در زیرزمین و... تداعی‌کننده سبک خانه‌سازی در آن دوران هستند.

هتل های تبریز را میشناسید؟ درباره هتل گسترش تبریز بیشتر بخوانید

خانه امیرنظام گروسی

خانه امیرنظام گروسی با مساحت سه هزار مترمربع و زیربنای 1500 مترمربع همراه 16 ستون که در ایوان این بنای دوطبقه خودنمایی می‌کنند، یکی از زیباترین خانه‌های باقی‌مانده از عصر قاجار به‌شمار می‌رود. این عمارت بزرگ چندین حوض و باغچه دارد و اکنون به‌عنوان موزه قاجار از بازدیدکنندگان پذیرایی می‌کند.

تبریز با حدود 800 خانه تاریخی هر سال گردشگران زیادی را به این شهر جذب می‌کند. اگر به تبریز سفر کردید، تماشای خانه شهریار، شاعر گرانقدر و بی‌نظیر تبریزی و خانه پروین اعتصامی بانوی شاعر بلندمرتبه ایرانی را ازدست ندهید.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خانه های تاریخی تبریز آثار تاریخی تبلیغات گردشگری خانه های تاریخی تبریز خانه مشروطه خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۳۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود